Drenaj limfatic 

Slabitul si eliminarea celulitei prin drenaj limfatic

Drenajul este procesul prin care organismul elimina deseurile si toxinele din organism, fiind necesar mentinerii vietii. In acest articol vom invata despre asa-numitul drenaj limfatic si despre cum poate fi el stimulat. Vom afla si aplicatiile drenajului limfatic in domeniul scaderii in greutate si al esteticii.

Sistemul limfatic – un secret al organismului sanatos

Ce este sistemul limfatic?

Este o retea de vase prin care circula limfa, adica un lichid translucid cu rol de transport. Vorbind oarecum metaforic, sistemul limfatic este pentru organism ceea ce canalizarea este pentru o casa. Prin acest sistem, organismul scapa de toate deseurile si surplusurile. insa sistemul limfatic este mai mult decat o „canalizare”, având si alte roluri in organism.

Ce este drenajul limfatic?

Este o accelerare a proceselor de eliminarea a apei si toxinelor in exces din organism. In mod normal, drenajul limfatic este efectuat prin sport, contractiile musculare fiind „pompa” care misca limfa. in cazul in care dorim rezultate rapide, vom folosi plantele care intensifica schimburile la nivel limfatic si ajuta la eliminarea apei din organism. De asemenea, vom folosi si masajul de drenaj limfatic, facut cu un ulei special.

La ce ajuta drenajul limfatic?

Acest proces contribuie la evitarea blocajelor limfatice si a complicatiilor acestora. Primele complicatii ale blocajului limfatic sunt: picioare umflate, rigiditate si durere musculara. Ulterior, apar edemele cu diferite localizari, cresterea in greutate, precum si scaderea imunitatii.

Ce este masajul de drenaj limfatic?

Masajul de drenaj limfatic este efectuat adesea de fizioterapeuti, dar poate fi efectuat si acasa (eficienta este mai redusa). Acesta consta in aplicarea cu palmele a unei presiuni constante, efectuând niste miscari de netezire, de-a lungul vaselor limfatice. De asemenea, se face o „framântare” foarte usoara a zonei ganglionilor limfatici, puncte cheie unde se aduna toxinele ce urmeaza sa fie drenate. De regula aceste miscari de masaj sunt facilitate de intinderea pe piele a unui ulei special, cum ar fi ULEIUL DE MASAJ